Ambalažni kartoni

Celulozni ili GC kartoni

GC kartoni su glatki voluminozni kartoni koji imaju premaz s jedne strane, a izrađeni su isključivo od djevičanskih vlakana. GC kartoni su poznati po stabilnoj kvaliteti, dobrom tisku i izvrsnim završnim karakteristikama, te su svestrani i pouzdani u širokom spektru primjena, a istovremeno osiguravaju jednostavnu obradu kako samog kartona tako i konačnog pakiranja.
Koriste se za pakiranje različitih proizvoda, kao što su hrana, kozmetika i lijekovi.
U našoj ponudi možete pronaći GC1 i GC2 kartone najpoznatijih tvornica, a naši brendovi uključuju: Lux Pack, Poplar, Alaska Bright, Alaska White i Adriatica. 
Gramature: od 230 do 350.

Triplex ili GD kartoni

GD kartoni su bijelo-sivi ambalažni kartoni koji su napravljeni kombinacijom recikliranih i svježih vlakana. Ovi kartoni se često koriste u prehrambenoj industriji jer imaju certifikate koji potvrđuju njihovu sigurnost za dodir s hranom. GD kartoni su također poznati po svojoj izdržljivosti i stabilnosti, što ih čini idealnim za zaštitu proizvoda tijekom transporta i skladištenja. Zahvaljujući svojoj sposobnosti za dobar tisak, GD kartoni se mogu koristiti za razne namjene, uključujući i pakiranje proizvoda široke potrošnje.
Naši najpoznatiji brendovi su: Grafopak, Umka Color, MM GD2 Plus, Duplex Gold.
Gramature: 250 do 500.

Duplex ili GT kartoni

GT kartoni su ambalažni kartoni koji imaju bijeli premaz s jedne strane, a napravljeni su kombinacijom recikliranih i svježih vlakana. Imaju certifikat za dodir s hranom, a ističu se dobrom bjelinom, čvrstoćom i stabilnom kvalitetom.
Mogu biti bijelo-bijeli ili bijelo-smeđi.
Naši najpoznatiji brendovi su: Belpak, Supra, Multicolor Belvedere, Umka Special, Grafopak Kraft.
Gramature: od 280 do 450.

SBS kartoni

SBS kartoni (Solid Bleached Sulphate) su vrsta bijelih kartona koji se proizvode od kemijski bijeljenih celuloznih vlakana. Imaju vrlo glatku i sjajnu površinu, te imaju stabilnu čvrstoću. SBS kartoni se najčešće koriste za pakiranje luksuznih proizvoda kao što su parfemi, kozmetika, hrana i pića, farmaceutski proizvodi, i drugi proizvodi koji zahtijevaju atraktivan i kvalitetan ambalažni materijal.

U kraft kartoni

U kraft kartoni su obostrano smeđi ambalažni kartoni koji su proizvedeni od dugih vlakana drveta, bez bijeljenja. Kraft kartoni su čvrsti i otporni, te se često koriste u proizvodnji ambalaže za hranu, piće, kozmetiku, i druge proizvode. Također su popularni u umjetnosti i obrtu, te se često koriste za izradu kartonskih kutija, vrećica, i drugih predmeta.
Naši brendovi su: Brownboard, Browncolor i Kraftpak.
Gramature: od 195 do 350.