Ponuda


Ambalažni kartoni

Ambalažni kartoni su vrsta materijala koji se koriste za izradu kutija i drugih ambalažnih proizvoda. Postoji više vrsta ambalažnih kartona, a glavne razlike su u vrsti vlakana od kojih su napravljeni i kvaliteti premaza.
Najkvalitetniji kartoni su oni napravljeni od svježih (ili djevičanskih vlakana), zatim ih slijede kartoni dobiveni kombinacijom svježih i recikliranih vlakana i postoje kartoni su napravljeni isključivo od reciklaže.
U ponudi imamo GC, GD, GT, SBS i U-KRAFT kartone, u formatu B1.

Offset papiri

Offsetni papiri su bijeli nepremazni papiri namijenjeni za tisak. Izrađeni su od visokokvalitetne celuloze i idealni su za tisak različitih tipova materijala, poput knjiga, brošura, letaka, plakata i slično. 
Offsetni papiri se koriste u offset tiskarskim strojevima koji su opremljeni s posebnim pločama za tisak koje se prenose na papir. Ovaj proces omogućuje precizan i jednak tisak, čime se postiže visoka kvaliteta izrade. 

Kunsdruck

Kunsdruck papiri su bijeli obostrano premazni papiri koji dolaze u matt ili sjaj verziji. Najčešće se koriste u offsetnom ili digitalnom tisku. K-druk papiri su poznati po svojoj bjelini, glatkoj površini i odličnoj kvaliteti otiska. Otisak na premaznim papirima je oštar, jasan i dugotrajan.
Ovi papiri su idealni za knjige, kalendare, umjetničke otiske, fotografije, plakate i razne druge vrste tiskovina koje zahtijevaju visok stupanj preciznosti u reprodukciji boja i detalja.
Također se koriste u poslovnim svrhama, poput tiskanja raznih marketinških materijala i promotivnih materijala, kao što su letci, brošure, vizitke i slično.

Samoljepljivi materijali

Samoljepljive materijale dijelimo na samoljepljive papire i PVC folije. To su vrsta materijala koji imaju jednu ili obje strane pokrivene ljepilom.
Sastoje se od gornjeg dijela koji je prekriven ljepilo, te donjeg dijela koji se kasnije baca.  
Oni su često korišteni za tisak deklaracija, vinskih etiketa ili kao privremene oznake na različitim površinama.  
Mogu biti sjajni, matt ili u bojama.

Reciklirani papiri

Visoka kvaliteta recikliranog papira ima svoje ime: Shiro Echo, prvi izbor za održiv tisak i ekološki prihvatljivu ambalažu.  
Shiro je napravljen od 100% recikliranih vlakana s vrhunskim tehničkim performansama.
Dostupan je u dvije bijele nijanse (Echo White i Echo Bright White), dvije nijanse zemljanih tonova (Raw Sand i Raw Gray) i u crnoj boji (Raw Black).
Shiro Echo se može reciklirati, biorazgradiv je i FSC certificiran papir.  
Proizveden je od 100% zelene energije zahvaljujući ugljičnoj neutralnosti.

Ljepenke

U ponudi imamo 5 vrsta ljepenki: knjigovešku za uvez knjiga, tapetarsku za tapeciranje namještaja, Mono White za ambalažu, Mono Black za ambalažu te crnu bojanu u masi za ekskluzivne materijale.
Svaka ima specifičnu namjenu i karakteristike.
Dostupne su u debljinama od 1.00 mm do 3.00 mm u formatima B1.

Natron papiri

Naši natron papiri dolaze u smeđoj boji, a koriste se za tisak, omatanje i izradu vrećica. Napravljeni od recikliranih vlakana te su biorazgradivi i mogu se reciklirati. Osim što su održivi i ekološki prihvatljivi, naši natroni su kvalitetni i izdržljivi, čime se garantira njihova upotreba u različitim namjenama.

NCR papiri

NCR papiri su vrsta papira koji se koriste za tisak obrazaca u kojima je potrebna reprodukcija informacija u više primjeraka. Presvučeni su slojem kemikalija koji omogućava prijenos informacija s prvog na drugi list bez potrebe za karbonskim premazom.
Sastoje se od prvog, drugog i trećeg lista, tj. CB, CFB, CF.

Etiketni papiri

Etiketni papiri su vrsta papira koja se koristi za tisak etiketa, a koriste se u različitim industrijama za obilježavanje proizvoda. Kod etiketnih papira za povratnu i nepovratnu ambalažu, važno je da budu dovoljno izdržljivi kako bi se osigurala kvaliteta tiska, kao i da su lako odvojivi kako bi se smanjila šteta na staklenoj ambalaži tijekom uklanjanja etikete. Ovi papiri se često koriste za boce za vino, pivo i ostalu staklenu ambalažu, te moraju ispuniti visoke standarde kako bi se osigurala trajnost i estetska privlačnost proizvoda. Kako bi se postigla najbolja kvaliteta tiska, potrebno je koristiti visokokvalitetne etiketne papire koji su prilagođeni za ovu specifičnu primjenu.

Termo papiri

U našoj stalnoj ponudi imamo i termalni papir za POS aplikacije, standardne osjetljivosti i dobre mogućnosti ispisa za brze termalne pisače. 
Standardni termalni papir nudimo  u tri različite gramature: 
48, 55 i 74  a  u tri različite širine: 48.5 cm, 64 cm i 80 cm.

Ljepila

U ponudi imamo specijalna ljepila koja su namijenjena za ljepnjenje papira s papirom, papira s plastikom tvornice Mitol kao i ljepila koja su prilagođena za ručno ljepljenje NCR setova brendova Eurocalco i Giroform.
Naša ljepila udovoljavaju visokim ekološkim standardima, sigurnosnim zahtjevima i pomažu smanjiti utjecaj na okoliš. Disperzijska ljepila izrađena su na bazi vode, bez organskih otapala i predstavljaju najbolji ekološki odabir za čovjeka i okoliš.

Ekskluzivni papiri

Stvoreni su da inspiriraju vašu maštu i omoguće vam da izrazite svoju kreativnost na najbolji mogući način. Bez obzira jeste li umjetnik, grafički dizajner ili samo ljubitelj papira, naši proizvodi će vam pružiti nevjerojatnu kvalitetu i performanse.
Odabirom naših ekskluzivnih papira, ulazite u svijet bezbrojnih mogućnosti. Možete stvoriti nevjerojatne posjetnice, pozivnice za vjenčanja, čestitke, brošure, letke i još mnogo toga. U ponudi imamo papire koji su izuzetno svestrani i prilagođeni različitim tehnikama tiska, pa će vaši kreativni projekti zasjati u svom punom sjaju.
Stvoriti beskrajne mogućnosti za vašu kreativnost je naša strast i zato ulažemo veliku pažnju u svaki arak papira.
Naši ekskluzivni papiri ne samo da će zadovoljiti vašu želju za kreativnim izričajem, već će vam pružiti i osjećaj zadovoljstva znajući da koristite vrhunske proizvode. Stoga, kada sljedeći put planirate svoj projekt, sjetite se naših ekskluzivnih papira i osjetite beskonačni potencijal koju pružaju.

Fotokopirni papiri

U ponudi imamo fotokopirne papire u više kvaliteta i formata. Nude visoku brzinu ispisa i jamče vrhunsku kvalitetu. Također su idealni za ispis završnih i diplomskih radova, te za print memoranduma.

Formati: A4 i A3
Gramature: 75 i 80
Bjeline: 150 i 160 CIE.