Reciklirani papiri – SHIRO


100% reciklirani papiri

Visoka kvaliteta recikliranog papira ima svoje ime: Shiro Echo, prvi izbor za održiv tisak i ekološki prihvatljivu ambalažu.  
To je papir napravljen od 100% recikliranih vlakana s vrhunskim tehničkim performansama. Dvije bijele nijanse Shiro Echo pridružene su trima  bojama nenametljive elegancije, u prirodnoj gruboj završnici koja prenosi njihovo reciklirano nasljeđe:
Raw Black, Raw Sand i Raw Gray. 
Dolazi nam iz tvornice Favini.
Shiro Echo se može reciklirati, biorazgradiv je i FSC certificiran papir.  
Proizveden je od 100% zelene energije zahvaljujući ugljičnoj neutralnosti.
Svi naši reciklirani papiri imaju i FSC certifikate.

Shiro Echo White i Bright White

Shiro Echo White je reciklirani papir u prirodno bijeloj nijansi koja odiše nježnom kremastom bojom. Ovaj papir savršen je za tiskanje materijala poput godišnjih izvješća, knjiga, kalendara, vizitki ili pozivnica gdje želite postići osjećaj topline i ugode. Nježni tonovi bijele boje djeluju umirujuće i privlačno na oči, što ovaj papir čini idealnim izborom za različite vrste promotivnih materijale.
S druge strane, Bright White je vrlo bijeli papir koji daje vrlo intenzivnu i jasnu boju otiska. Ova nijansa je savršena za tiskanje dokumenata poput knjiga, izvješća, brošura ili kataloga, gdje se želi naglasiti bjelina i estetika bez kompromisa. Bright White papir izražava snagu, preciznost i kvalitetu, što ga čini savršenim izborom za tvrtke koje žele svoje promotivne materijale izdvojiti iz mase.
Gramature: 80, 90, 100, 120, 140, 160, 200, 250, 300, 350.
Formati: B1 i A+.

Shiro Raw Sand

Shiro Raw Sand je 100% reciklirani nepremazni papir boje pijeska. Proizvodi se od kvalitetnih recikliranih vlakana, čime se smanjuje potrošnja prirodnih resursa te se smanjuje količina otpada. Ovaj papir ima iznimnu kvalitetu i pruža odličnu izvedbu tiska. Također, ovaj papir ima vrlo nisku razinu štetnih tvari, što ga čini sigurnim za uporabu u različitim aplikacijama. Shiro Sand se može koristiti za tiskanje brošura, letaka, vizitki, omota knjiga, raznih promotivnih materijala i još mnogo toga. Odaberite Shiro Sand i napravite korak ka održivijoj budućnosti!
Gramature: 120, 200, 250, 350.
Format: B1.

Shiro Raw Grey

Shiro Raw Grey je vrhunski 100% reciklirani papir sivkaste nijanse. Proizvodi se od visokokvalitetnih recikliranih vlakana, što smanjuje negativan utjecaj na okoliš i smanjuje količinu otpada. Ovaj papir je izuzetno kvalitetan i pruža odličnu izvedbu tiska. Osim toga, Shiro Grey ima vrlo nisku razinu štetnih tvari, što ga čini sigurnim za korištenje u različitim aplikacijama. Shiro Grey se može koristiti za tiskanje raznih materijala kao što su brošure, letci, kataloge, vizitke i druge marketinške materijale. Ovaj papir je idealan izbor za tvrtke koje žele smanjiti svoj utjecaj na okoliš, a istovremeno pružiti visokokvalitetne i estetski privlačne proizvode. Odaberite Shiro Grey i doprinesite održivijoj budućnosti!
Gramature: 120, 200, 250, 350.
Format: B1.

Shiro Raw Black

Shiro Raw Black je 100% reciklirani papir elegantne crne boje. Ovaj papir je izrađen od visokokvalitetnih recikliranih vlakana, što ga čini savršenim izborom za održivi tisak i luksuznu ambalažu. Shiro Raw Black ima vrlo nisku razinu štetnih tvari, što ga čini sigurnim za uporabu u različitim aplikacijama. Ovaj papir pruža besprijekornu izvedbu tiska i idealan je za tiskanje elegantnih materijala poput posjetnice, ekskluzivnih kutija za pakiranje i drugih proizvoda visoke klase. Odaberite Shiro Raw Black i izrazite svoju posvećenost održivosti, dok istovremeno dobivate izvrsnu kvalitetu i nevjerojatan estetski dojam.
Gramature: 120, 200, 250, 350.
Format: B1.

KARMA IS A B**CH

Izreka “sve se vraća, sve se plaća” predstavlja važnu životnu lekciju. Ona nas podsjeća da sve što radimo ima posljedice, bilo pozitivne ili negativne. Ovo se odnosi i na naše postupke prema okolišu. Svaki put kada zanemarimo svoju odgovornost prema prirodi i doprinesemo zagađenju okoliša, dugujemo prirodi i moramo snositi posljedice.
U današnje vrijeme, čuvanje okoliša postaje sve važnije. Potrebno je da svi preuzmemo odgovornost za naš planet i učinimo svoj dio u očuvanju okoliša za buduće generacije. Moramo biti svjesni da je svaka akcija koju poduzimamo od izuzetne važnosti. Svaka odluka koju donosimo, bilo da se radi o kupovini proizvoda, transportu ili odabiru načina života, ima posljedice po okoliš.
Stoga, ako želimo uživati u čistom okolišu, moramo preuzeti odgovornost za svoje postupke i poduzeti mjere za smanjenje zagađenja. To uključuje recikliranje, smanjenje upotrebe jednokratne plastike, korištenje obnovljivih izvora energije i slično. Ako ne počnemo sada, naša djeca i unuci će plaćati za naše postupke iz prošlosti.

Reciklirano, biorazgradivo, kompostabilno

Većina papira koji se koriste u svakodnevnom životu može se reciklirati i upotrijebiti za proizvodnju novog papira. Recikliranjem se štede prirodni resursi, energija i smanjuje količina otpada koji završava na deponijima.
U našoj ponudi možete pronaći papire i kartone koji su biorazgradivi i kompostabilni. Ova vrsta papira se može razgraditi u tlu u relativno kratkom vremenu, što znači da neće zagađivati okoliš kao konvencionalni papiri i kartoni te neće završiti na deponijima kao otpad.
Kada se kaže da je papir kompostabilan, to znači da se on može razgraditi na prirodan način, uz pomoć mikroorganizama koji su prisutni u tlu. Proces kompostiranja podrazumijeva razgradnju organskih materijala, poput hrane, lišća i papira, a kada se papir kompostira, on se razgrađuje u manje dijelove koji postaju sastavni dijelovi tla.
Korištenje biorazgradivih i kompostabilnih papira i kartona je praktičan izbor za tvrtke koje žele smanjiti svoj ekološki otisak, a istovremeno omogućava dobivanje kvalitetnog gnojiva za biljke, što pridonosi očuvanju okoliša i smanjenju količine otpada koji završava na deponijima.