Offset papiri


Offset papiri

Offsetni papiri su bijeli nepremazni papiri namijenjeni za tisak. Izrađeni su od visokokvalitetne celuloze i idealni su za tisak različitih tipova materijala, poput knjiga, brošura, letaka, plakata i slično. 
Offsetni papiri se koriste u offset tiskarskim strojevima koji su opremljeni s posebnim pločama za tisak koje se prenose na papir. Ovaj proces omogućuje precizan i jednak tisak, čime se postiže visoka kvaliteta izrade. 
Naši najpoznatiji brendovi su Arcoset, Amber Graphic, AD offset.
Gramature: 60, 70, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 170, 190, 200, 250, 300
Formati: B1, A1, A+

Amber Preprint

Amber Preprint je visokokvalitetni bijeli papir bez premaza, tehnički napredan, razvijen za direktnu poštu, račune, memorandum i reklamne materijale.
Papir udovoljava zahtjevima standarda DIN 6723-1 i 6724-1, što znači da je papir zajamčeno kompatibilan s opremom za optičko prepoznavanje znakova (OCR). Prema normi PN-EN ISO 9706:2001 – papir je otporan na starenje (prikladan za dokumente). Amber Preprint savršeno radi na digitalnim prešama, a također je zajamčeno da će raditi na laserskim pisačima, čak i nakon offset litografskog tiska. Zahvaljujući svojim svojstvima, može se koristiti u brzim fotokopirnim strojevima i pisačima.
Amber Preprint je dostupan u arcima i rolama.
Gramature: 80, 90
Formati: B1, A+

Reciklirani papiri

U našoj ponudi imamo 100% reciklirane nepremazne papire u dvije nijanse – White i Bright White.
White je prirodno bijeli, dok je Bright White vrlo bijeli reciklirani papir. Zbog svoje prirode i sastava 100% recikliranog papira, Shiro Echo u sebi sadrži obilježja recikliranog materijala u vidu točkica i sitnih razlika u nijansi papira.
White papir ima vrlo ugodnu i prirodnu bjelinu koja je idealna za tiskanje dokumenata, bilješki i memoranduma. Ova nijansa papira savršena je za one koji traže papir za svakodnevnu upotrebu, a žele biti ekološki osviješteni.
Bright White papir ima vrlo bjelju boju i pruža izvanredan kontrast i oštrinu tiska. Ova nijansa papira idealna je za tiskanje marketinških materijala, letaka, plakata i drugih materijala za koje je potrebna visoka kvaliteta tiska.
Svi naši reciklirani papiri imaju FSC certifikate.
Gramature: 80, 90, 100, 120, 140, 160, 200, 250, 300, 350
Formati: B1, A+

FSC certifikat

Na našem lageru imamo i offset papire s FSC certifikatom. Ovaj certifikat jamči da su sirovine za proizvodnju papira dobivene iz odgovorno upravljanih šuma, te da se sprovode mjere pošumljavanja i održivog upravljanja šumama.